Tréner Paríža St. Germain vyzdvihol silu Slovana

19.10.2011 Celý región

BRATISLAVA 19. októbra (WEBNOVINY) - Hlavný tréner francúzskeho futbalového klubu Paríž Saint Germain Antoine Kombouaré, ktorého zverenci sa vo štvrtok od 21.05 h v F-skupine Európskej ligy UEFA 2011/2012 stretnú so Slovanom Bratislava na Pasienkoch, veľmi dobre pozná kľúčových hráčov súpera.

Uviedol to na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave a na dôkaz svojich slov vymenoval opory "belasých" - Karima Guédého, Marka Milinkoviča, Mamadoua Bagayoka a kapitána mužstva Igora Žofčáka. Špeciálnu pozornosť však venoval kanonierovi Bratislavčanov Filipovi Šebovi, ktorého v minulosti priviedol zo škótskeho Glasgowa Rangers do francúzskeho FC Valenciennes.

"Filip je veľmi dobrý hráč. Vo štvrtok bude určite veľmi motivovaný, aby doma pred svojimi fanúšikmi podal supervýkon. Poznám ho, viem, čo dokáže," zdôraznil kormidelník parížskeho tímu Antoine Kombouaré. Podľa neho má Slovan Bratislava vysokú kvalitu, ktorú dokázal postupom do základnej skupiny EL UEFA 2011/2012 cez špičkový tím - AS Rím.

Paríž ide do každého zápasu na sto percent

"My žiadneho súpera dopredu nepodceňujeme, lebo každý duel, na ktorý sa pripravujeme, chceme vyhrať. Naším cieľom je byť v popredí vo francúzskej lige aj európskom pohári číslo dva, preto sa usilujeme ísť do každého zápasu na sto percent," pokračoval prvý muž realizačného tímu PSG.

Práve toto úsilie parížskeho mužstva vyzdvihli na stretnutí s novinármi aj kouč "belasých" Vladimír Weiss st. a stredopoliar Slovana Jiří Kladrubský. "Náš najbližší súper má kvalitné mužstvo, ktoré má zvučné meno ako vo Francúzsku, tak aj v Európe," nechal sa počuť 47-ročný kormidelník Weiss st. a pokračoval: "Ja to však stále tvrdím, že čím je kvalitnejší súper, tým je motivácia u mojich zverencov vyššia. V príprave na tento zápas som hráčom zdôraznil, že PSG je typologicky rovnaké mužstvo, akým bolo AS Rím. Jeho kvalita je porovnateľná s dobrými anglickými a talianskymi klubmi."

Slovanisti si želajú podobný úspech ako s Rímom

Český záložník Kladrubský zdôraznil, že štadión na Pasienkoch sa môže tešiť na veľký futbalový sviatok, ku ktorému chcú vrchovatou mierou prispieť najmä domáci hráči.

"Urobíme všetko pre to, aby sme toto veľmi dôležité stretnutie zvládli. Chceme v ňom získať prvé body. Ani AS Rím nebol slabý súper a podarilo sa nám s ním uspieť. Možno niečo podobné sa nám podarí aj vo štvrtok," uviedol Kladrubský. Na jeho slová nadviazal aj lodivod šesťnásobného slovenského šampióna, ktorý zdôraznil, že k úspechu vedie iba koncentrovaná hra a dôraz v osobných súbojoch.

"Keďže v tomto stretnutí chceme získať prvé body, musíme v prvom rade dosiahnuť gól. Verím, že Filip Šebo sa pred svojím bývalým trénerom ukáže a práve on bude tým naším strelcom. Ak chceme byť úspešní, musíme byť od začiatku zápasu aktívni, nemôžeme iba čakať na náhodné chyby súpera, aktivita musí byť na našich kopačkách. PSG je klub, v ktorom pôsobí veľa futbalových hviezd, ale ja verím, že vo štvrtok večer nejaká hviezda zažiari aj v našom mužstve," uzavrel Vladimír Weiss st.
 

Vyberte región